31 januari 2009

Bra med mikromat

Apropå det där med att mikrad mat skulle ha förlorat med näring och vitaminer än spis- och ugnslagad mat: Jag har surfat lite på ämnet och hittade bara mikropositiva artiklar. Det var ju skönt - min mikro är ju en del i min nyvunna lust att ge mig på ny och bra matlagning. Så här skriver t ex Livsmedelsverket:
"Det har inte publicerats studier eller artiklar som visar att tillagning i mikrovågsugn påverkar näringsinnehållet negativt på annat sätt än vanlig uppvärmning. Tvärtom är det en skonsam tillagningsmetod."
Att det går fortare att laga mat i mikron ska alltså vara mer skonsamt för maten.

Med detta avklarat, till väsentligheterna:

Häpp! Lins- och grönsaksbiffar tillagade i mikron, sex minuter på varje sida med crisp- och grillfunktion.

Mat helt utan E-nummer :-)

(Fick dock äta själv. Jesper bantar fortfarande.)

3 kommentarer:

Cath sa...

och du har rätt som vanligt...

Kajsa sa...

Åhå det där har jag jämt undrat..tänkt att jag skulle forska i det.särskilt nu när micron går lite mer på Lucas mat :-)
När han var mindre vägrade jag värma vällig för jag visste ej...och han var ju så liten.
Kram Kajsa

Anonym sa...

Mikrovågsmat kan fara skadligt:
http://www.utbildningscenter.se/dokument/nyhetsbrevmicrovag.pdf

En kort filmsnutt om kvicksilver i amalgam, tänk på hur asbest också förnekades som skadligt, liksom neurosedyn, DDT etc, vad kan vi lära av historien? http://www.tf.nu/start2.shtml