9 februari 2009

Miljögruppen

Jag har förmånen att vara aktiv i miljögruppen på mitt jobb. Jag har hängt med sedan starten för ett år sedan och har nu fått förtroendet att inom kort över som miljösamordnare för hela organisationen. Jag är stolt över och sugen på uppdraget. Förutom att det ger mig en chans att minska min miljöpåverkan även mellan 8 och 16.30, så är det en möjlighet att lära känna hur andra tänker. En hel del intressanta diskussioner har jag redan fått ha.

Några saker jag noterat.
  • Ordet "svanenmärkt" verkar kunna få annars helt normala människor att få något misstänkt i blicken och säga att "det vet alla att det bara är bluff / inte funkar för oss / skulle ruinera oss" / eller annat valfritt nedsättande omdöme.
  • Kloka kolleger som på fullt allvar menar att vi måste mäta om det verkligen stämmer att hundratals datorer som är påslagna 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan drar mer ström än om vi stänger av dem när vi går hem.
  • Flera personer som allt som oftast pratar med varandra om hur många hissknappar man ska trycka på när man vill att hissen ska komma.
Ja det var några saker. Fortsättning följer.

I morgon ska jag på utbildning i miljöbalken. Och nästa vecka ska jag på ett seminarium om klimatneutralitet. Spännande!

Inga kommentarer: