26 februari 2009

Nätverk

I kväll damp Rädda Linjalens TIDNING ner i brevlådan. Jag sitter och bläddrar i den nu och häpnar över hur proffsig den är. Vi snackar alltså ett gäng med grannar som inte egentligen kände varann förut och som engagerat sig i att bevara kvarteret som hyresrätter. I oktober startade de bloggen och sen har fler och fler engagerat sig både med kommentarer på bloggen och kommit till nätverkets möten. Tidningen som kom idag är en snyggt formgiven 24-siding full med vettiga texter. Hyresgästföreningen har sponsrat trycket, men resten har grannarna själva gjort.

Ordet "nätverk" är ett populärt ord i många sammanhang. Jag har aldrig riktigt fått kläm på ordet. "Du måste ha ett nätverk - bra för karriären", "Genom vår förening får du ett nätverk, blablabla..."

Nätverket Rädda Linjalen har ingen medlemsavgift, inga stadgar, inga årsmöten. De har väl inte ens medlemmar i ordets rätta bemärkelse. De har en blogg. De har ett mål. De ordnar möten för intresserade. Och folk från när och fjärran skriver i bloggen och de kommer på mötena.

Varför är det inte hyresgästföreningens lokalavdelning som åstadkommit detta? Jag vill sist av allt klanka ner på föreningslivet, som är fantastiskt på tusen sätt, men är det något nytt som håller på att hända? När man vill få något gjort snabbt kan man hitta varann genom webben, utan att behöva kolla vem som fick vilket uppdrag på senaste årsmötet.

När gick du senast på ett medlemsmöte i någon av föreningarna du är medlem i?

Rädda Linjalen ordnar grillfest med artister på vår innergård på söndag. De bjuder på vegetarisk grillkorv. Count me in!

Inga kommentarer: