10 februari 2009

Stolt PK

Åt lunch med kollegan Olof idag. Jag nämnde att jag börjat blogga och att den tenderade att bli mitt eget politiskt korrekta manifest, där jag torgför mina helyllepräktiga åsikter om nyttig mat, sopsortering och annat okontroversiellt.

Jag har för mig att jag och Olof har pratat om det här förut - vad är det egentligen för fel på att vara politiskt korrekt? Uttrycket används i nästan alla fall nedsättande, som en präktighetsstämpel på dem som inte tillåter att man tycker "som folk gör mest". Fast jag har en invändning. Jag tror att de allra flesta egentligen vill vara politiskt korrekta och gärna skulle vilja sopsortera, köpa kravmärkt och tycka att stadsjeepar är skit.

Nej, det är dags att bli en stolt PK.
Jag heter Karin och jag är snäll, präktig och politiskt korrekt. Jag vänder EAN-koden mot mig när jag lägger upp varorna på bandet. Jag slänger inte kuvert i pappersinsamlingen. Jag semestrar nära. Och byter ut sushiräkan mot avocado.
Frågor på det?

2 kommentarer:

Anonym sa...

You go girl!

Anonym sa...

Näää du e underbar!
Kram Kajsa