13 februari 2009

Svanenmystiken tätnar

Vi ska använda svanenmärkt skrivar- och kopieringspapper.

Så står det i vår nya miljöhandlingsplan på jobbet. Inte så svårt, tänker man när man sitter i miljögruppen och tänker ut sätt att minska organisationens miljöpåverkan. Men tji.

Första steget blev att övertyga personen som ansvarar för vaktmästeriets kopiatorer att svanenmärkt papper inte per definition förstör maskinerna. Okej, vi kan väl försöka då. Men pappret MÅSTE ha samma märke som kopiatorerna. Annars går de sönder.

Okej, jag kollar upp på svanen.nu - det finns några kopieringspapper med rätt märke som är svanenmärkta. Då så. Men när vaktmästeriet ska beställa nytt papper får de höra att de inte kan leverera svanenmärkt papper. "Men det är miljömärkt". Säljaren kan dock inte svara på vilken märkning. Någon miljömärkning, bara.

Idag stod jag i skrivarrummet, och ögonen föll på omslagspappret till en pappersbunt. Men för sjutton, vi HAR ju redan det papper som finns med på listan på Svanens hemsida! Men ingen märkning så långt ögat når. Mystiken tätnar. Det fanns ingen pappersansvarig att snacka med på Svanen heller. På måndag kanske.

Ser fram emot ännu en oplanerad helg. Jespers matvecka :-)

Inga kommentarer: