23 mars 2009

"Inga problem"

På miljögruppens initiativ har vi ju som sagt fått till stånd att alla på mitt jobb ska stänga av sin dator när vi går hem. I alla fall på prov. IT-avdelningen var ju orolig för att det skulle bli IT-relaterade problem när datorerna står avstängda när till exempel uppdateringar av programvara ska göras på nätterna.

Sedan den 1 mars har vi stängt av våra datorer. Vid ett kort möte med IT-chefen idag frågade jag hur det gått. Svaret är : "Inga problem."

Hur mycket el vi sparar på det här har jag bloggat om redan tidigare.

Min irritation över påbudet att datorerna alltid ska stå på var nog den största anledningen till att jag började engagera mig i miljöfrågor på jobbet. Nu har vi vunnit den segern, och fått så mycket mer på köpet.

I morgon är det miljörevision, då ska det avgöras om vi är värda vårt miljödiplom eller inte...

1 kommentar:

Maria sa...

Hej!
Jag förstår inte att detta varit ett IT-problem. Under alla mina år i offentlig sektor har vi fått arga lappar från securitas om vi någon gång glömt stänga av datorerna när vi gått hem. Vari har problemet legat!!!
Stå på du är värd ett diplom!