21 mars 2009

Karin - Halvfabrikaten: 1 - 0

Dagens kulinariska erövring är nyponsoppan.

Jag har egentligen aldrig varit mycket för halvfabrikat. Rynkat på näsan åt pulvermos, och inte förstått poängen med våffelsmetspulver när det bara är att vispa ihop mjöl och vatten. Men nyponsoppa hör till maträtterna som jag inte har reflekterat över alls. Jag har inte haft en aning om hur man gör soppa utan Ekströms pulver och har varit nöjd med det. Jag gillar nyponsoppa och äter det minst ett par tre gånger i månaden.

Av en slump hittade jag torkade nyponskal på en hälsokosthylla igår. I sann hemlige kocken-anda blev jag glad och kollade upp receptet, som inte var några som helst problem. Bara att koka och köra i mixern och blanda i socker tills det smakade bra.

Kanske inte den mest flotta lördagkvällsmiddagen, men det var den godaste nyponsoppa jag ätit. Med hemmagjord vaniljgräddglass. (Ja, jag lyckades rädda lite från eftermiddagens katastrof när jag välte skålen med glassmet i kylskåpet...)

Inga kommentarer: