14 mars 2009

Livets första glass

Halleluja, jag har ätit jordgubbsglass. Som för första gången i mitt liv.

Om min ena vägvisarbok just nu är Tyst hav, så är min andra Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson. Glasskapitlet är inte nådigt. Det handlar om "all sörja som benämns glass fastän de ofta inte har en enda ingrediens i överensstämmelse med en glassreceptbok". Inte ens dyrglassen i de fina förpackningarna är bara riktig glass (ägg, socker, grädde/mjölk och någon smak).

Jag lydde hans uppmaning att ge heder åt den gamla årets julklapp från -88, bara det att jag aldrig ägt någon. Jag köpte en igår och det blev jordgubbsglass idag.

Gode Gud vilken glass!

1 kommentar:

Anonym sa...

hALLELULEJA!
Jag köpte en glassmaskin till P som fllde år i går :-)
Så nu kan vi oxå äta riktig glass...visst e det underbart!
kram kajsa