27 april 2009

Diplomjippo

Idag var jag extrastolt miljönörd. Min arbetsgivare slog på stort med att fira att vi fått miljödiplom, och hade ordnat ett lunchmingel med styrelsen, bjudit in press och andra organisationer för att uppmärksamma att vi är den första organisation av vårt slag som blir miljödiplomerade. Styrelseordföranden höll fint tal om hur stolt hon var och fick diplomet överlämnat och alla applåderade. Dessutom hade de bjudit in en representant från Naturskyddsföreningen och en störtskön kille från Fältbiologerna som sa fina ord om hur viktigt det var att vara miljömedveten på jobbet.

Rätt skönt när det man gör på jobbet får sån uppmärksamhet, eller hur?

Den unge entusiastiske fältbiologen tyckte förresten på allvar att arbetsgivare borde kunna ställa mer krav på sina anställda. Och så hänvisade han till att det finns företag i Europa som ställer krav på att de anställda ska äta vegetariskt. Oookej... Haha, vad roligt om jag skulle skriva på intranätet att nu har miljögruppen bestämt att det är slut med kött på jobbet. Nästa 1 april, kanske...

1 kommentar:

Veronica Karlsson sa...

Haha, ja fältbiologen var helt underbar och det var väldigt roligt att se folks miner när han kom med sitt veggoförslag. Men faktum är att vi i styrelsen åtminstone pratade om att försöka välja veggo mycket mer på våra luncher framöver. Alla är ändå alltid avis på min veggomat så det borde funka fint :)

Och klart att du skulle vara stolt igår - härligt jobbat!