24 april 2009

Miljögruppen rular

Mycket miljö på jobbet nu, nästan så jag fick overload igår. Möte med miljögruppen hela dagen. Mitt första möte som miljösamordnare. Det är en skön, lite oväntad konstellation av kolleger som inte direkt kände varann innan vi anmälde oss till gruppen. Jag gillar min miljögrupp :-)

Vårt uppdrag var att sätta nya miljömål för återstoden av 2009. Miljödiplomeringen som vi har innebär att vi måste vässa oss lite varje år för att få nytt diplom. Mycket handlar om att göra klart det vi påbörjat redan (sopsorteringen, byta till miljöel på alla kontor, fasa ut alla kemikalier till biologiskt nedbrytbara alternativ och så vidare). En stor och råddig grej är att reda ut hur vi ska göra med vår klimatkompensation för flygresor och få det att funka i praktiken med 250 anställda.

Och... ta daa! Vi förbjuder inköp av rödmärkt fisk på konferenser och catering-mat. Den sista scampin har satt sin fot(?) i cateringmat på mitt jobb.

Ja, alla åtgärder måste godkännas av ledningen innan vi kan sätta igång, men det ska nog ordna sig.

Kvällen avslutade vi på ett mingel med andra diplomerade företag, arrangerat av vår miljökonsult. Mycket trevligt folk, så klart. Och miljöchefen i Stockholms stad var där och berättade om Stockholm som klimathuvudstad 2010.

Nu: Uteservering på vår indier runt hörnet. En panir butter masala, tack!

Inga kommentarer: