29 april 2009

Praktiskt #4: Min vän dammsugaren

Det var lite av en chansning i höstas. Jag kände ingen som hade testat robotdammsugare, så jag fick lita på infon jag hittade på nätet. Magkänslan var ändå att om de nu uppfunnit en robot som kan städa och säljer den till ett anständigt pris, så är det dags.

Roomba flyttade in i höstas och gör sitt jobb galant. Vi sätter på den när vi går hemifrån, så är det rent på golven när vi kommer hem. Roomba får beröm (ja, jag kan inte hjälpa det, man måste liksom prata med den) och så tömmer vi ut dagens dammskörd i soporna och sätter den på laddning.

Och ja, den funkar på mattor (dock inte trasmattor), den gör rent i hörnen och runt stolsben. Överallt där den kommer åt gör den rent. Det enda mecket med den är att man måste pilla bort allt hund- och katthår som gärna fastnar i borstarna, men är man noga efter varje gång, så är det ingen fara.

Miljösmart? Ja, bortsett från att en ny pryl alltid har miljöpåverkan, så vill jag tro att det är en bra grej. Eftersom det är små borstar som gör det mesta jobbet istället för en stor 1600-watts sugmotor som vår gamla sugare, så är den mycket mer energisnål. En full laddning tar ett par timmar på runt 60 watt, och det räcker till halva lägenheten. Inga dyra specialtillverkade dammsugarpåsar har den heller.

En husdjursägares dröm.
(Är dock lite avundsjuk på storasystern som nyligen köpte lyxversionen av Roomba - Pet Edition) Kan vi få en recension?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Recension: Det är en makalös manick!! Suger upp allt och funkar på både mattor och golv. Det bästa är dock att hunden som tidigare fick raseriutbrott av dammsugaren och gick till anfall mot munstycket. Roomba (eller James som jag döpt honom till) tittade hon på lite skeptisk och gick undan när han kom för nära. Nu bryr hon sig inte och jag slipper bli arg och skrika. James gör underverk!
Kram
Storasyster

Karin sa...

Härligt! Hälsa James :-)