11 maj 2009

Jesus Christ!

Ojojoj...

Det är inte ofta jag känner mig konservativ, men snackar man musikaluppsättningar och inspelningar brukar uppföljarna sällan bli bättre än originalen. Framför allt gäller det taffliga inspelningar av översatta uppsättningar. "The Original London Cast" brukar vara kvalitetsmärket.

Och så slösökte jag på Jesus Christ Superstar på Spotify, mest för att kolla vad som fanns, och såg att den svenska Ola Salo-versionen nu finns inspelad. Och jag höll på att trilla av stolen! Hela inspelningen är uppe och tävlar med originaluppsättningen från 1970 med Ian Gillan och Murray Head!

Ja, jag ska inte ge mig på att recensera, vill bara säga att jag är helt tagen. De svenska texterna, framförandet, produktionen - helt fantastiskt.

Det blev tyvärr inte av att fixa biljetter och åka till Malmö och se JCS medan man kunde, men det här kommer jag njuta av länge.

Bästa musikalerna:
  1. JCS
  2. Kristina från Duvemåla
  3. Les Misérables
  4. Chess
  5. The Phantom Of The Opera

Inga kommentarer: