28 maj 2009

Kommersiell idealism

Idag hade vi ett möte på jobbet med David och Kurdi som startat Growyn. Det är den där nya sökmotorn, som ger all vinst som genereras av de sponsrade länkarna till miljöprojekt. De kontaktade mig för ett tag sedan, när de såg i tidningen att vi var den första miljödiplomerade organisationen av vårt slag. De ville snacka om vi kunde samarbeta på något sätt.

Jag är imponerad. Det känns fräscht och nytt och väldigt seriöst.

När man gör en sökning på nätet tänker man kanske inte i första hand på att pengar rör sig. Men ändå är Google stenrika. Sökmotorbranschen omsätter miljardbelopp bara i Sverige.

Så hittar två unga engagerade entreprenörer på att man kan låta vinsten från en sökmotor gå till miljöprojekt, och ser till att kicka igång en ideell förening och nu är det på bana. Growyn växer, får press och det verkar funka!

Jag lärde mig begreppet kommersiell idealism. Socialt entreprenörskap. Att använda företagandets mekanismer för att förändra världen. I like :-)

Dagens möte handlade om hur vi skulle kunna dra nytta av varandra - vi berättar om Growyn för organisationens anställda och medlemmar, och vi får stärka bilden av oss som en schyst organisation som rekommenderar Growyn. Ja, verkar vettigt.

Jag söker själv med Growyn sedan någon månad. Funkar bra för mig. Och söksidan är superfin!

Testa att Growa på något, vettja!

Inga kommentarer: