13 maj 2009

Nya miljömål på jobbet

Idag är jag en nöjd miljösamordnare. Miljögruppens förslag till miljömål och åtgärder för det kommande året skulle granskas och godkännas av ledningsgruppen. Det var inte utan att jag var lite nervös för om allt skulle gå igenom eller om det skulle bli bakläxa.

Det var tummen upp på alla våra förslag :-) Nu är det alltså officiellt att min arbetsgivare i fortsättningen inte köper rödlistad fisk på konferenser och till catering. Och en massa andra grejer, framför allt sådant som redan är påbörjat, som nu ska införas fullt ut: sopsorteringen, bra miljöval-el, svanenmärkt papper, minimera engångsartiklar, grenuttag för hård elavstängning på alla arbetsplatser och you name it...

Det kommer att bli en del att rådda i också, som inte är helt enkla grejer. Klimatkompensation, till exempel. Vi bestämde redan förra året att vi ska kompensera flygresor i tjänsten, men vi har inga riktiga rutiner för hur det ska gå till, och det blir följaktligen lite hipp som happ. Folk måste ju veta hur de ska göra när de beställer flyg helt enkelt. Och är CDM-projekt något för oss?

Det kan bara bli bättre.

2 kommentarer:

Helvetica sa...

Bra där!
Jag har för övrigt blivit lite av sopsorteringspolis här och upprörs kraftigt av kollegornas budskap att kuvert inte går att lägga i återvinningspappret för att det är klister på det...! Stämmer det verkligen? Och i så fall;ska det vara så svårt att uppfinna ett nedbrytbart klister?

Karin sa...

Jag är stolt över dig Helena. Keep it up!

Fast när det gäller kuverten, så kan jag inte riktigt svara dig, eftersom det är lite olika. Här i Sthlm gäller att man som privatperson hemma inte ska lägga kuvert och postitlappar i pappersåtervinningen. Här på jobbet ska vi däremot göra det, eftersom kontorspappersåtervinning är lite speciell. Jag hade långa samtal med vårt återvinningsföretag här och de var mycket tydliga: "Allt av papper som ramlar ner från skrivbordet. Typ". För att veta vad som gäller - ring till dem som hämtar ert kontorspapper och fråga. Du ska se att du har rätt!