2 juni 2009

Första gången är alltid speciell

Jag har kört min första elbil. Eller i alla fall en elhybrid. Vi skulle på konferens med jobbet och hade inte tillräckligt med bilar så det fanns plats för alla, så jag tog på mig att hyra en. Jag bokade miljöbil för fem personer och blev tilldelad en fin Toyota Prius.

Okej... Man sätter sig vid ratten, och trycker på "power". Instrumentbrädan lyser upp, men bilen ger varken ljud eller vibrationer från sig . Man trycker ner gasen och rullar ljudlöst framåt. Sweet.

Sedan håller bilen själv reda på om den ska gå på batteri eller drivmedel på nåt magiskt vis.

Ja det är väl inget speciellt med det här egentligen. Men för mig var det ändå en viss känsla av historiens vingslag - så där tyst kommer det vara att starta en bil i framtiden. Det blir bra.

Inga kommentarer: