15 juni 2009

Semester countdown

Regnet och kylan hindrar inte att jag börjat längta efter semestern på riktigt. Det är segt att vakna och jobbagarna känns långa. Fyra veckor kvar…

Mina planer är som vanligt: Vara ledig. Göra minsta möjliga. Göra det jag har lust med när jag vaknar. Och inte göra det jag inte har lust med.

Jag har inte förstått det där med att semester för så många är lika med att resa bort. Jag sitter en miljon gånger hellre på min egen skuggiga balkong en julikväll och läser en bra bok än på någon överbefolkad playa. Och jag lägger hellre mina semesterpengar på att utforska Stockholms restauranger än att åka till någon annan storstad och snåla för att pengarna gått åt till flyg och hotell.

I år har vi dessutom fått en fantastisk förmån. En kompis har bett oss ta hand om hennes kolonilott i Tanto under hela semestern. Haha, jag bor på Söder, och har promenadavstånd till sommarstugan :-)

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Nu du Karin är det hög tid för mig att komma ut som en av dina läsare. Har fått tipset från Facebook (där vi ju är vänner gubevars!) och följer din blogg med stor behållning. Bra jobbat! Eller rättare sagt, bra bloggat! Inspirerande och välskrivet om ett minst sagt angeläget tema.

Hälsningar
/din namne tillika kurskamrat från way back when (d v s Informationslinjen i Växjö)

Karin sa...

K: Vilken överraskning och vad kul att du läser här. Tack för hälsning och för länken till dina radhustankar. Självklart tillagd i RSS-läsaren. Som alltid från dig, en massa klokt. Vi hörs!