16 juli 2009

Kolonivinstlott

Oj, nästan en vecka sedan jag skrev här. Så jag antar att jag tar semestern på största allvar. Planen var ju att göra minsta möjliga, eller åtminstone bara göra det jag för stunden har lust med.

Kolonilotten - vilken vinstlott! Kollegan Eva har en fin kolonilott med stuga i Tanto. Hon är bortrest hela semestern och bad oss ta hand om lotten. Jesper och jag står själva i kö till kolonilott på Söder och ser fram emot att kanske få en lott lagom till pensionen, hmm... Så det här blir lite av en försmak av kolonilivet.

Jag har gallrat morötter, rensat (vad jag hoppas är) ogräs, smakat på jordgubbar och smultron, pratat snällt med hallonkarten, kurat inne i stugan med en bok när det regnat och blivit glad över hundens glädje över att ha en egen trädgård. Och vi har ätit och fikat på den ljuvliga uteplatsen bland rosenbuskarna.

En annan semesteraktivitet har varit att lära Maiden cykla. Jag köpte en speciell mojäng ("Springer") att sätta vid cykeln, så att hunden travar bredvid utan att riskera att trassla in sig någonstans eller bli påkörd av cykeln. Vi tränar korta pass, eftersom det är ganska ansträngande för henne, men halva vägen till lotten är perfekt att cykla.

Jag tror hon gillar det, och det ska vara bra konditionsträning för agilityn. För hunden alltså, agilityförare behöver också konditionsträna har jag insett. Det har jag inte köpt någon mojäng som fixar än.

Gräsklippning blir nog dagens ansträngning. Kanske dags att baka kakor också.

1 kommentar:

Koldioxidexperiment sa...

Välkommen till gänget kolonifrälsta. Håller tummarna för er att ni snart kan få en egen.