22 juli 2009

Superbär

Ett dagsverke!

Semester blir nog inte bättre än så här. I morse var dagen ett blankt papper, inga krav, bara möjligheter. Efter frukost och lite morgon-tv kändes det som det var skogen som gällde idag. Dagen B som i Blåbär :-)

En ryggsäck full med plastbyttor, vatten till Maiden och ett par lunchmackor till mig och sen t-banan till Björkhagen och vår underbara skog i Nackareservatet.

Två liter fick vi med oss hem och jag känner mig rik som ett troll. Några gyllene kantareller hittade vi också :-)

Blåbär, har jag ju förstått, är värsta supermaten. Det är så nyttigt att hälften kunde räcka. Det lärde jag mig för ett tag sedan i boken Supermat av Helena Nyblom. Nu kommer jag i och för sig inte ihåg precis varför blåbär är så bra, men jag ska läsa på. Antioxidanter och sånt, ni vet... Det jag kommer ihåg är att man inte ska hetta upp bären om de ska ha kvar alla nyttiga ämnen. Frysa dem går däremot bra.

Min plan är att ha färska blåbär på morgongröten. Om jag gör en till blåbärsutflykt i sommar räcker de nog en bra bit in på hösten.


Konstig mat, tycker Maiden...

Inga kommentarer: