4 juli 2009

Värme

Värmen bidrar nog till min ringa bloggaktivitet. Det känns som om allt går långsammare, även min egen hjärna. Men inte mig emot, jag älskar de här sommarveckorna när allt verkar stanna upp. Jag jobbar fortfarande, men de enda mejl som trillar in är spam och något enstaka från kollegerna i Almedalen. Nästa vecka kommer vara ännu lugnare.

Jag har varit på hundkurs och övat klickerträning. Miljöhundkursen visade sig vara just en klickerkurs. Men det passade utmärkt, jag hade ju inte fattat hur jag skulle träna Maiden att plocka upp saker. Man kan ju inte klicka direkt när hon plockar upp, eftersom hon släpper så fort man klickar för att kunna ta godiset. Men vi fick till det, och nu är vi rena städpatrullen på våra promenader. Nu kan hon kommandot "plocka skräpet" och sedan "kasta skräpet". På en vanlig promenad slänger vi tre-fyra skräp. Pappmuggar, cigarettpaket, snusdosor, ölburkar och annat skräp plockar hon upp, så går vi till närmaste papperskorg där hon släpper skräpet och jag kastar det. Ingen sopsortering tyvärr, men ett renare Södermalm. (Ja pantburkar slänger jag inte, utan ställer bredvid papperskorgen. Alltid nån som vill ha den.)

Maiden älskar att jobba och folk som ser lägger huvudet på sned och tycker hon är såå duktig.

Nu avsmakning av dagens surdegsbröd - gjorde valnötsbrödet igen, det är super.

Inga kommentarer: