30 augusti 2009

Vem hittar hit?

Genom den besöksräknare jag har här på bloggen kan jag också se hur läsarna har hittat hit (om de har klickat på en länk för att komma hit alltså). Det som är kul är att det inte är ovanligt att jag får nya läsare till bloggen genom att folk har googlat ett ord som leder dem till min blogg.

Jag har några inlägg som drar åt sig extra många nya läsare. Det allra mest populära sökodet till min blogg är Tvättboll. Det går till ett inlägg från när bloggen var alldeles ny och jag hade köpt en tvättboll. Nästa hit är Peewee kattlåda, som ger mig någon eller ett par nya läsare i veckan. Om jag visste att de två inläggen skulle bli så lästa, hade jag nog haft mer prestationsångest när jag skrev dem...

Några andra ord som gett mig okända läsare på sistone är Svanenmärkt, fästing + ekosystem, ekofrisör + kemikalier. Idag var det någon som sökt på äppelkaka+groddar, och då hamnar ett av mina inlägg faktiskt överst i Google-listan. Besökaren måste blivit besviken, eftersom det inte alls var ett nyttigt recept på äppelkaka. (Mamma, du kanske kan leta upp Tullias gamla i alla fall?)

Allra mest smickrande är det dock när jag ser att man skrivit in Karins miljöblogg i sökrutan :-)

Jag tycker det är lite fascinerande att min lilla blogg kan hamna så högt i den stora stora sökmotorn. Men jag gissar att det för all del har att göra med att Blogspot, som jag använder för att blogga, hör till Googles stora familj.

I vilket fall som helst är det kul med läsare, hur de än hittat hit.

Inga kommentarer: