4 september 2009

Bakslag

Jaha. Bakslag i miljöarbetet på jobbet. Fick nyss höra att det serverats spett med scampi till förrätt på en av jobbets konferenser häromdagen.

I juni beslöt vi ju att ingen fisk som fått rött ljus på WWFs fiskguide ska får serveras på våra arrangemang. Jätteräkor/scampi har självklart knallrött ljus.

Som miljösamordnare och informatör tar jag på mig det fulla ansvaret, och begrundar ännu en gång den hårfina linjen mellan att informera tillräckligt för att förändra kunskap, attityd och beteende och att tjata tills mottagarna känner sig omyndigförklarade.

Det är dags för en försynt påminnelse i alla fall.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Fast jag tycker inte du ska ta på dig det FULLA ansvaret. Du kan väl inte bära organisationens miljöansvar på dina axlar, helt själv?

Men en påminnelse låter väl bra... Du har för övrigt fått mig att alltid välja bort räkan i sushin. Numera är det avokado som gäller!

Så även om det sker bakslag på jobbet, så kan du njuta av att bidra till impact hos andra där ute!

:-)

Karin sa...

Okej då, jag blev nog lite överdramatisk där. Men faktum är att det självklart faller tillbaka en del på mig om det vi bestämt inte genomförs. Det betyder att budskapet inte nått ända fram.

Eller så handlade det helt enkelt om att den som bokade inte tänkte på att fråga vad det skulle bli för mat på konferensen, och så blev det bara så.