27 september 2009

Baksmälla

Mycket tankar snurrar nu. En bild dök upp i mitt huvud, ska se om jag lyckas förmedla den.

Genom alla årtusenden som människan levt av jorden, så har vi fått jobba för oss. Efter hand har vi blivit smartare och kommit på idéer som gör jobbet lättare, men ändå, vi har allt fått jobba för att få mat och kläder.

Enter oljan: Wow, det finns en massa lagrad energi inuti jorden, och om vi använder den behöver vi inte jobba så mycket. Åtminstone inte vi som bor här i Europa och Nordamerika. PARTY!! Rajraj, happy hour, allt är gratis, vi är uppe hela natten!

Mitt i den här galna röjarfesten föddes jag. Och jag trodde att det skulle vara så här. Vilken tur att jag får leva just nu. Lördag hela veckan. Jag köper det jag vill, åker flera varv runt jorden och äter tills jag är mätt och resten slänger jag. Jo, jag tycker såklart att det är tråkigt att alla inte kan vara med på festen, men jag kan inte göra så mycket åt det. Ingen kan det.

Trist bara att festen inte varar för evigt. Det är en dag morgon också, som man brukar säga... Dags att gå hem och lugna ner sig lite. Och hur blev det så här fruktansvärt stökigt? Nä, vänner, drick ordentligt med vatten och sätt på en stor balja kaffe, för det är risk att vi vaknar med dunkande huvudvärk och ångest över vad vi egentligen gjorde på den där festen. Och de som var för unga att vara med kommer vara rejält sura på att vi skitat ner hela stället. De har faktiskt inte alls lust att städa upp efter oss.

Jag tror att vi behöver en vit månad.

2 kommentarer:

Maria sa...

Ska föra mitt bästa för att hänga på!
(Vilken stilist du är!!)(lite roligt att ordet för att verifiera detta inlägg är "restrus")

Koldioxidexperiment sa...

Fantastisk liknelse!