15 september 2009

Ballonger och skräp

Man lär sig något nytt varje dag. Här är en sak jag inte tänkt på förut:

En kollega slängde ut frågan på Facebook idag: ”Finns det miljövänliga ballonger?” Som miljösamordnare blev jag glad över att man tar in miljöaspekten när man planerar aktiviteter, och gav mig genast ut och webbsökte på ballonger och miljö.

Jag lärde mig snabbt att det finns biologiskt nedbrytbara ballonger, men att det finns en hel del som kritiserar att man har ballongsläpp där ballongerna skräpar ner i naturen. Jag har verkligen inte tänkt på detta förut, vilket verkar ganska korkat, för det fattar väl vem som helst att what comes up must come down.

Ballongsläpp kanske inte är det vi vill förknippas med? Om jag får välja skulle jag nog ta ett annat sätt att väcka positiv uppmärksamhet för organisationen. Jag och kollegan snackade en stund, och han skulle fundera. Vi får se vad de hittar på.

1 kommentar:

angelica sa...

jag har faktiskt tänkt på det.. Speciellt på nationaldagen då tudentals ballonger släpptes upp. Vad finns de att köpa?