18 september 2009

Bambu är supermjukt

Karin, du går från klarhet till klarhet, sa en god vän till mig.

På ett bra sätt, hoppas jag hon menade.

Min senaste insikt handlar om kläder och skor. Inte för att det är någon nyhet för mig att de i de flesta fall produceras under oacceptabla förhållanden, både för människor och miljö. Men det nya är att jag känner att jag orkar handla utifrån den kunskapen. Förut har jag vetat, men stoppat huvudet i sanden och köpt så fort jag hittat något fint till rimligt pris.

Så jag satte mig framför datorn och letade alternativ. Det finns jättefina ekologiska kläder ju, i material som jag inte hade en aning om att man gör kläder i. Mer för att testa än för att jag faktiskt behövde köpa nytt, så beställde jag hem lite underkläder och toppar till mig och maken från Gröna Grodan, som säljer ekologiska bambukläder. ”Det låter hårt” sa syrran, men jag lovar att det är det mjukaste jag haft på mig!

Lite kort om bambu :
Bambukläder är bra för allergiker och personer med känslig hy, eftersom kläder i bambu är fria från kemikalier, verkar svamphämmande och bakteriedödande. Kläder av bambu är bra för miljön, då bambu absorberar 5 gånger så mycket koldioxid och avger 35% mer syre, som motsvarande bestånd av andra träd. Marken förbättras där bambu växer och människorna som arbetar med den slipper gifter i arbetet och i sina vattendrag.
(klippt från Gröna Grodans webbshop)
Jag vet inte vad jag ska säga mer än att det är nog det skönaste material jag haft på kroppen. Makens värmekänsliga fötter luktar vårvind, även efter motionsrundan. Testa, jag lovar!

1 kommentar:

Titti sa...

Oj vilken bra blogg det här verkar vara. Hittade hit genom I elfte timmen-bloggen. Ska bokmärka den här bloggen.