16 september 2009

Garanterat mer cykling

Ni som känner mig har inte undgått att höra om miraklet, men nu är det dags att berätta här också. För två veckor sedan sålde jag min cykel och köpte en ny – en Lifebike.

Jag hade varit nyfiken på den ett tag och funderat på om elcykel skulle vara grejen för mig. Jag har ambitionen att cykla till jobbet, men ofta hittar jag anledningar till att slippa. Motvind och Slussenbacken, till exempel. Att cykla utan att bli andfådd och svettig lät ganska lockande, och jag intalade mig att om jag har en elcykel, så kommer jag att cykla till jobbet alla dagar, förutom under isfläckssäsongen.

Och jag lovar att det funkar. Att cykla till jobbet med min Lifebike tar en kvart. Så fort det blir motvind eller uppförsbackar hjälper batteriet till, annars är det som en vanlig cykel. Den funkar alltså inte som en moped, jag måste hela tiden trampa själv. Men det blir aldrig jobbigt.

Någon av mina vänner berömde mig för att jag var så miljömedveten som köpte en elcykel. Visst önskar jag att det var så, men självklart hade det varit mycket mer miljövänligt att behålla den gamla cykeln och helt enkelt cykla mer på den. Men just nu väljer jag att ignorera det stynget av dåligt miljösamvete och njuta av mina motståndslösa cykelturer. Och jag kommer att hålla mitt löfte: Cykel alla dagar det inte är halt.

4 kommentarer:

Koldioxidexperiment sa...

Grattis till din nya cykel. Slit den med hälsan!

angelica sa...

Låter som ett bra löfte. Toppen med en cykel det inte är jobbigt att använda, och som samtidigt inte skadar minjön så mycket.

Eva sa...

Låter som en bra investering. Jag gillar min vanliga 7-växlade, men idag i motvinden på Årstabron tänkte jag på dig och var lite avundsjuk..

Karin sa...

Hej Eva! Ja på Årstabron skulle en lite batterikräm sitta perfekt. Åt ena hållet i alla fall.