20 september 2009

Tvätta och måla

Två dagsverken och gästtoamålningen som jag planerade att göra hela semestern blev äntligen klar och jag är så nöjd. Väggar och tak är skinande vita. De som bodde här före oss hade kommit på den lysande idén att måla både väggar och tak i ett två kvadratmeter stort rum i en mörkt grå färg. Det kändes alltid mörkt där inne.

På färgaffären:
Jag: Vilken är den mest miljövänliga målartvätten?
Försäljaren: Miljövänlig? Eh… det vet jag inte.
Jag: Det finns ingen med någon miljömärkning, typ Svanen?
Försäljaren: Nej, det finns inte. Men Alcro brukar ligga i framkant när det gäller miljö.
Jaha, så jag köpte en liter Alcro målartvätt. Det behövdes bara en deciliter, skulle spädas 25 gånger. Nu sitter jag här med en hink använd målartvätt som måste till miljöstation och 9 dl koncentrerad som väl kommer stå här i ett skåp tills det är dags att flytta till hemmet.

Och jag borde väl inte ha gjort, men när allt var klart webbsökte jag lite snabbt på "miljömärkt målartvätt" och det finns ju visst. Biokleen har en massa olika svanenmärkta målarkemikalier.

Drog iväg ett mejl till färgaffären och tipsade. Fick svar med en gång, fastän det är söndagskväll, med en ursäkt och en förklaring att det tydligen var svårt att få tag på Biokleen, men att de kommer att ta in deras produkter inom kort.

Och nu: Träningsvärk

1 kommentar:

Koldioxidexperiment sa...

Bra jobbat! Både med toan och med färgaffären.