14 oktober 2009

Underbara djur!

Hemma från årets storkonferens med jobbet. I år träffades hela personalgruppen på Kolmården för att planera våra stordåd inför kommande år. Som bonus fick vi titta på delfiner och vi hann även med en iskall morgonpromenad bland överväldigande vackra lejon och jag fick en glimt av en giraffbebis som jag blev blixtförälskad i. Ja, jag vet att giraffer är olämpliga i hyreslägenheter, men den var ju så liten…

Som alltid, så bjöds vi på en inspirationsföreläsare på slutet av konferensen. Jag hade aldrig förut hört talas om Ing-Marie Persson, schimpansgurun på Furuviksparken, men hon skulle prata om schimpansers kommunikation och ledarskap.

Vilken människa! Jag kan på inget sätt återberätta det hon förmedlade på sina 90 minuter. Jag erkänner att jag kanske är extra blödig när det gäller djur och deras samspel med människor, men det var svårt att hålla ögonen torra.

Och på köpet fick vi dagens påminnelse om varför vi måste sluta bidra till att regnskogen huggs ner för att vi ska få palmolja till mat och hygienprodukter. Förutom den lilla detaljen att vi skyndar på klimatförändringarna och förstör hela ekosystem, så bidrar vi till att söta schimpansungar dör. Frågor på det?

Mer om Furuviksschimpanserna på Apbloggen

1 kommentar:

veritas sa...

Hej läser igenom vad svenska bloggare skriver om klimatfrågan på blog action day, men seer att du inte hunnit skriva ännu, återkommer. Mvh