4 oktober 2009

Vad kan jag göra?

Har skrivkramp. Inte för att jag inte kommer på något att säga, snarare tvärtom. Jag har en massa intryck, både från mitt första möte med NSF:s aktionsgrupp mot jätteräkor och från Klimatforum 2009, som jag var på igår.

"Vi är inte bara konsumenter, vi är medborgare också", var det någon som sa. Jag har tänkt en del på det. Jag är ju själv så inställd på att dra mitt strå till stacken som konsument att jag glömmer de andra möjligheterna jag har att påverka. Ja, jag röstar när jag får och skriver på en och annan namninsamling när jag är arg på något. Men vad kan jag göra mer?

När det gäller klimatet är det så akut att det inte riktigt räcker med att köpa rätt saker. Inte just nu i alla fall. Det tickar ner till Köpenhamn, och där måste rätt beslut fattas. Då räcker det inte riktigt att jag sitter hemma i ljuset av min lågenergilampa och hoppas att allt ska gå vägen.

Den 24 oktober är det internationella aktionsdagen för klimatet, initierad av 350.org. Jag tror att det kommer arrangeras demonstrationer på olika platser den 5 december också. Det allra minsta jag kan göra är att gå dit.

Skulle vilja göra mer, men vet inte riktigt vad just nu. Idéer?

2 kommentarer:

Koldioxidexperiment sa...

Jag önskar så innerligt att jag kunde ge ett gott råd, men jag sitter ju i samma sits som du. Vill så gärna, men fattar inte vad jag ska göra. När jag cyklade hem häromdagen formulerade jag ett partiprogram för "Rädda mänskligheten-partiet" som ska vinna valet nästa år. Vill du haka på? ;-)

Det blir stor demonstration i Köpenhamn den 12 december, jag ska absolut försöka åka. Kanske ses vi där!

Stefan sa...

Stod i Falukuriren att Falu Energi & Vatten har fått fjärrvärmen Bra Miljöval-märkt, tydligen det första företaget som lyckats med det. Sådant får mig faktiskt att bli lite stolt över att bo i Falu Kommun! Roligt youtube-klipp kring detta; http://www.youtube.com/watch?v=UbhzXRuqMek