7 oktober 2009

Veckans mejl (V.41) Bonus

Jag kom på att jag inte hade frågat Stockholmshem om Bra miljöval-el i fastigheterna heller. Gick ju fort att fråga det också.

Hej,
Jag undrar om Stockholmshem har Bra miljöval-el i sina fastigheter? Jag har det själv i lägenheten, men det skulle kännas bra om jag visste att även de gemensamma utrymmena hade grön el.

Bästa hälsingar Karin
---------------
091008: Här kommer svaret från Stockholmshem

Stockholmshem:
Hej Karin,
Vi har inte Bra miljöval. Från och med 2010 har vi Vattenkraft till nästan hela vår årsförbrukning av el.

Karin:

Hej,
Vad synd. Hur kommer det sig att ni väljer bort Bra miljöval-alternativet?


Stockholmshem:

Vattenkraft har mindre koldioxidutsläpp och är därför bättre, även vattenkraft är ett miljöval.
Karin:

Mindre koldioxidutsläpp än vad?
Självklart är vattenkraft bra för miljön, och om man väljer kraft från anläggningar byggda före 1996 kanden märkas med Bra miljöval. Är det alltså ett aktivt val från Stockholmshem att avstå från märkt Bra miljöval-el? Är det utifrån kostnadsaspekten?


Stockholmshem:
Vi valde vattenkraft eftersom att vi fann det alternativet bäst av olika anledningar. Företaget arbetar aktivt för att minska miljöpåverkan gällande el och värme och vi jobbar även på att införskaffa oss ett par vindkraftverk.;

Bifogar Vattenfalls uträkning gällande miljöpåverkan för Vattenkraft respektive Bra Miljöval baserad på vårt avtal med Vattenfall.

Tydligen har Vattenfall järnkoll på vad som är bäst för miljön. Det där med Bra Miljöval-el är säkert bara trams, eller hur, Naturskyddsföreningen... (suck).

Ja, jag gav upp där. Tror inte det hjälper om jag tjatar. Ska fundera på lite andra vägar, men då måste jag ha bättre på fötterna. Jag är ju ingen expert på området, direkt, men ´det är ju därför vi har de där miljömärkningarna, så att det ska vara lättare att fatta vad som är bra.

1 kommentar:

Eva sa...

Heja Karin! Måste nog också skriva lite brev. Får jag planka?

Undrar om jag kan få bostadsrättsföreningen att välja Bra miljöval-el??