2 november 2009

Dagens lovebombning: Min Lifebike

Huvva, i morse var det höst på riktigt. Kändes som storm när jag klev ut i nattmörkret vid halv sju för morgonrundan med hunden.

Det är en dag som denna jag känner att jag vill skicka en kärlekshälsning till min cykel, min Lifebike, som ännu inte gjort mig besviken. Jag har haft den i två månader nu. Med en vanlig cykel hade jag utan tvekan valt tunnelbanan en dag som idag, men med en elcykel och bra vindkläder är det inga problem att cykla även en sån här dag.

5 bra saker med min Lifebike:
  1. Jag får motion på vägen till och från jobbet. Ansträngningen är ungefär som en rask promenad. Eller som att cykla på plan väg utan motvind.
  2. Jag är aldrig svettig när jag kommer till jobbet, fastän jag cyklat uppför hela Brunkebergsåsen.
  3. Batteriet håller en hel arbetsvecka. För en full laddning går det åt ca 0,3 kWh
  4. Uppförsbackar är aldrig jobbiga
  5. Man sparar SL-kortspengar

12 kommentarer:

Koldioxidexperiment sa...

Lite avundsjuk är jag allt... Idag var det segt i backarna. Och blöt blev jag. Men det blev väl du också ;-).

Karin sa...

Nä faktiskt inte. Det har inte regnat här idag, men det kommer väl. Har annars inga större problem att cykla i regnet, så länge man har bra regnbyxor.

Jag förstår att det är segt. Jag har bott och cyklat några vintrar i Göteborg och vet vilka backar det finns. Och så det horisontella regnet, bara i goa Göteborg...

Anonym sa...

Nu är det snart vår och jag funderar på att köpa en elcykel. Funkar din Lifebike fortfarande bra?

Karin sa...

Ja, min Lifebike funkade alldeles utmärkt till den 15 december, då snön kom och den fick vila i cykelförrådet. Om den funkar bra nu vet bara den som stal den någon gång före nyår... Suck.

Men jag får ut en ny på försäkringen, och den tänker jag köpa så fort det blir barmark.

Anonym sa...

Hej Karin,
Jag har just köpt mig en Lifebike men batteriet håller bara ca. 2 mil...! Det skall ju hålla 7 mil!
På deras tel. support sa dom att det kanske skulle ta 15-20 laddningar innan batteriet ger full effekt, kanske är detta orsaken (inte så sannolikt tror jag...)?

Därför undrar jag nu:
- Hur långt du har till jobbet när det håller så länge?
- Låter du motorn göra mycket av jobbet eller väldigt lite?

Tack på förhand!

// Martin.

Karin sa...

Hej Martin,
Det där lät ju inte kul.

Jag har 5 km till jobbet, så på en vecka blir det 5 mil tur och retur. Jag brukar ladda batteriet på helgen, mest för att vara säker på att det inte tar slut, men det skulle nog räcka till en tur till stan på helgen också.

Och jag använder motorn när jag känner för det, alltså i uppförsbackar och om det är motvind. När jag cyklar "för egen maskin", brukar jag ha motorn på ettan för att få starthjälp om jag stannar. Om det är lite motstånd, typ motvind eller lite uppför ökar jag till tvåans motor, och i ordentliga uppförsbackar (Jag åker uppför slussenbacken varje dag) så drar jag alltid på motorn på max. Så jag "snålar" inte, även om jag försöker använda motorn ekonomiskt, mest för att få lite motion.

Att batteriet skulle vara sämre i början märkte jag inte. Det funkade perfekt från start, och då har jag haft två Lifebikar (den första blev stulen).

Hoppas det löser sig för dig. Stå på dig!

/Karin

Ingemar sa...

Hej
Jag har haft min Lifebike sedan 2009 och undrar hur ni andra har det med eran. Inläggen ni skrivit är ju ett par år gamla. Än så länge verkar den gå OK, även om jag har fått intrycket att den inte orkar med lika långa sträckor som tidigare, fast det är lite tveksamt med det. Jag väger själv 97 kilo, och självklart har kroppsvikten en väldig betydelse för hur långt cykeln / batteriet orkar, men 2 mil med "treans motor" är nog maxsträcka innan lysdioden blinkar och motorn plötsligt lägger av. Då känns det ju som att cykla med handbroms åtdragen, ungefär.

Karin sa...

Hej Ingemar,
Ledsen för sent svar. Men min lifebike är än så länge bara använd i två säsonger, eftersom den jag köpte hösten 2009 blev stulen och jag fick en ny på fösäkringen våren 2010. Jag har inte cyklat nu i vinter, men fram till november funkade den nog ungefär lika bra som den gjorde som ny. Däremot har jag fått ett konstigt knäppande ljud från elmotorn i framhjulets nav. Tänkte se till att de kollar upp vad det kan vara.

Ingemar sa...

Knäppande i framhjulsnavet? på min är det precis tvärsom, den knäpper i bakhjulsnavet om man drar cykeln baklänges, eller drar i bakhjulet baklänges. Det är en knäpp per varv. Men jag tror att det är normalt.
Ett annat ljud är att det knäpper i tramporna när jag tar i hårt i trampningen i uppförsbackar. Jag anmärkte på det här under garantitiden, men reparatörn påstod att han inte kunde få fram felet, men när jag cyklar blir det ett hårt metalliskt knixande knäppande i uppförsbackarna.

Karin sa...

Hej igen Ingemar,
Jag känner inte alls igen dina problem. Knäppningarna i mitt framnav är definitivt kopplade till motorn, eftersom det bara knäpper när motorn driver, alltså inte när cykeln rullar av sig självt. Jag lämnade in den till butiken jag köpte den, och nu har de haft en vecka på sig. Får se hur det löser sig. Man vill ju komma igång och cykla nu...

Saskia sa...

Hej! Hur funkar cykeln nu?

Anonym sa...

Hej att det knäpper i tramporna är för att nav eller trampor ej är åtdragna tillräckligt. När man drar cykeln bakåt uppstår ett ljud och snurrar tramporna med så sitter det en magnetgivare som (tror att du cyklar) gör att framhjulet drar motorn framåt. Mvh Peter