28 november 2009

Flopp


Mer för känslan av att äga en solpanel än för att jag nödvändigtvis behövde en julgransbelysning, shoppade jag den här. Planen var att ha en enkel dekorationsbelysning på balkongen, sådär som finns på var och varannan balkong.

Det blev jättefint! I en halvtimme.

Till solpanelens försvar ska sägas ta solen bara kan lysa direkt på panelen under cirka 90 minuter när den passerar mellan två huskroppar. Om den över huvud taget tittar fram bakom molnen alttså. Och panelen är väldigt liten, bara typ 10x12 centimeter. Så den gör väl så gott den kan.

Jag tänker mig att slingan får vara kvar och lysa upp tillvaron lite bättre i vår när dagarna blir längre.

Jag ska skicka ett mejl till ETC-varuhuset också och säga att de kanske ska berätta att man inte ska räkna med att den funkar bra som adventsbelysning i Sverige.

Men jag har en solpanel! :-)

3 kommentarer:

Wannebebondjantan sa...

Jag har funderat på det där med tanke på att vi har (hemma hos mig) endast haft 2 soldagar i november.... hur gör man då? kanske att solen skiner mer i december :-)?

Karin sa...

Jat tror att solpaneler funkar alldeles utmärkt. Det beror bara på hur mycket kapacitet den har. Det är klart att man inte kan kräva så mycket av en panel som är mindre än ett vykort.

Solcell sa...

Tycker det är tråkigt att de som tillverkar solcellsprylar alltid verkar underdimensionera själva panelen, är likadant med många av de solcellsdrivna trädgårdsbelysningar som finns, lyser fint i en timme. Nej jag tror mer på stora solceller på taket och diodljusslingor med timer.