1 november 2009

Ost

Vilken vecka! Det känns som jag inte haft en minut över. Har fixat och ordnat och grejat, målat sovrum, skruvat ikeamöbler, sytt sängöverdrag, badat och trimmat och varit på kurs med hunden, träffat vänner och dessutom hunnit gå till jobbet. Och så är det min matvecka. Upptäckt rotsaksgratängen. Oh yes!

Bloggen har fått lite vila. Men idag tror jag den får handla om ost.

Först en påminnelse: Om jag köper en icke-ekologisk mejeriprodukt är jag med och stödjer skövlingen av regnskogen och de vettlösa sojaöknarna i sydamerika, eftersom kraftfodret som korna får består av importerad soja.

Varför är det så svårt att hitta ekologisk ost? Utbudet är pinsamt litet och i flera butiker finns det inte alls. Jag frågade på min kvarters-Ica varför de inte hade ekologisk ost, och fick svaret att de hade haft det förut, men den gick inte åt så de fick slänga. Hmm...

På nya fina stor-coop på Medis finns det mesta i ekologiskt, så där köper jag min ost. Man kan välja mellan mellanlagrad Herrgård och Billingeost. Oh joy! Inget fel på det, jag är själv lite mesig i min ostsmak, men ändå…

Jag fattar faktiskt inte vad problemet kan vara. Alla andra mejeriprodukter finns numera helt självklart kravmärkta, och det är inte svårt att få både ekohalloumi och ekofeta. Men vanlig hederlig ost till mackan? Om man vill lyxa till med en prästost eller en cheddar?

Dags för veckans mejl. Blir till Arla den här gången.

3 kommentarer:

Eva sa...

Älskar min lilla kvarterskonsum som alltid har två sorters eko-ost, men jag saknar också de lagrade alternativen. Men ekologisk halloumi, var hittar du det?? Jag har letat och letat.

Karin sa...

Jag har hittat kravhalloumi på Konsum. Ska kolla nästa gång jag går och handlar och se om det fortfarande finns.

cykelidag sa...

Hur är det med saluhallar typ Söderhallarna? Ett annat tips är att kolla med Järnaost var de säljer någonstans i Stockholm. Den har högt kilopris men smakar väldigt gott.