29 november 2009

TV-kväll

Först: Kalla fakta om ålfiske. Ska handla om det faktum att vi fortsätter att fiska och sälja och äta den fantastiska ålen som vi alldeles, alldeles snart har utrotat helt. (TV4 kl 19.20)

Sedan: Klimatstriden. En granskning av klimatförhandlingarna. Hoppas lära mig något matnyttigt. (Svt2 kl 20.00)

Och sen får man väl sätta sig och titta på Aktuellt också och få hjärtklappning och andnöd över folkomröstningen om minareterna i Schweiz. Ibland undrar man om den här mänskligheten är värd att försöka rädda...


Tillägg: Missade du ålreportaget kan du som har en halvtimme över kolla på TV4 Play:

4 kommentarer:

Jolalus sa...

Äntligen ett europeiskt land som vågar visa var de vill var deras eget skåp ska stå!

Den eftergivna tolerans som efterfrågas av alla flåsliberala mediakoncerner är ju knappast ömsesidig. Försök åka till ett muslimsk land och få tillstånd att bygga ett antal kyrkspiror i det största städerna.

I bästa fall blir du utskrattad, i värsta fall fängslad.

Ge Islam 500 år till att komma ifatt västerländska normer om jämlikhet och frihet, så kan vi ta upp diskussionen igen.

Jolalus sa...

Och - jag älskar mångkultur...

...ungefär på samma sätt som jag älskar pyttipanna som man rört om i sådär en halvtimme, eller den där smutsbruna meleringen som bildas när barnen blandar lera i olika färger.

MacDonalds, MTV, Multi-kulti...

Karin sa...

Ja, det här kändes ju jäkligt ofräscht och helt off topic. Men okej, jag svarar.

Argumentet att vi inte skulle få bygga kyrkor i muslimska länder, är så dammigt att man får rethosta. För det första finns det många länder med muslimsk majoritet, som inte har några som helst problem med religionsfrihet. Sedan finns det andra länder som inte har religionsfrihet. Men att andra länder är diktaturer utan religionsfrihet är väl knappast ett argument för att vi skulle avskaffa demokratin och religionsfriheten i Europa?

Jag är inte intresserad av fler kommentarer från dig, Jolalus. Jag tror inte du övertygar någon av dem som brukar läsa här ändå.

Maria sa...

Rätt rutet syrran!!
Skäms för Schweiz som jag annars tycker mycket om! Fullkomligt absurt att dra igång en folkomröstning i ett land med 4 (Läs FYRA) minareter!