22 december 2009

Ett miljöår på jobbet

Det var ett tag sedan jag skrev något om miljöarbetet på jobbet. Kanske för att det gått så friktionsfritt. För det mesta i alla fall. Att få till sopsortering i alla personalkök visade sig vara en enorm insats, och vi är fortfarande inte hemma. Stora upphandlingar kring sophämtning och städpersonalens rutiner krävde mer jobb än jag kunde tänka mig. I februari ska vi övergå till full sopsortering, är planen i alla fall.

Idag har jag slitit med all dokumentation som måste vara klar till miljörevisionen i januari. En massa frågor som ska besvaras och nyckeltal som ska fyllas i. Elförbrukning, körda mil, kravmärkt livsmedel och allt möjligt ska vi ha koll på.

Fick siffrorna på antalet körda tjänstemil med bil. Skit också, de har ökat jämfört med 2008. Vad sjutton gör man åt det? Vi får sätta oss ner och kolla om vi kan se var ökningen skett, och om det finns någon körning som kan anses mer onödig. Skitsvårt, tycker jag.

Annars är det banne mig riktigt kul att gå igenom våra miljömål och bocka av allt vi gjort under 2009 :-)

Ska bli så spännande att få siffrorna på vår elförbrukning och jämföra med förra året, då (nästan) ingen stängde av datorn efter arbetstid...

4 kommentarer:

Koldioxidexperiment sa...

Angående tjänsteresorna, har ni en ordentlig resepolicy? Och rutiner för resfria möten? Det finns massor att göra, Vägverket har en massa rapporter och dylikt. Det fixar du nästa år!
Grattis till fina resultat i år och lycka till nästa år.

Karin sa...

Jo, en resepolicy har vi, men om den är ordentlig har jag svårt att avgöra. Utgångspunkten är alltid kollektivtrafik, men vi lämnar ändå öppet för en del individuella tolkningar. Här är några exempel:

- Lokalresor företas med kollektiva färdmedel. Restiden ska stå i rimlig proportion till den sträcka som skall avverkas.
- Ska man besöka flera näraliggande orter samma dag, eller om allmänna kommunikationer inte är ett alternativ, kan – av effektivitetsskäl – bil vara att föredra.
- Annat skäl som kan uppväga den miljöbelastning som alternativ till tåg orsakar, kan vara den resandes familjesituation.


Jag tar gärna emot tips på hur man kan inspirera fler att åka mer kollektivt utan att använda pekpinnar mot stressade kolleger som gör ett viktigt jobb. I vår organisation görs trots allt det viktigaste jobbet oftast utanför kontoret. En välvillig tolkning av de extra körda milen skulle kunna vara att vi gjort vårt jobb ännu bättre i år. Hmm...

My sa...

Har egentligen massa att säga om miljöarbete på jobbet! Är verkligen ett intresse och jag har den inriktningen på min utbildning - miljöarbete i företag och organisationer. Arbetar inte med detta idag men måste bara säga att det är så otroligt bra och viktigt. Blir jätteglad när jag läser om en org/ett företag som uppnått miljömål och som arbetar med det här.

Karin sa...

Tack, My!
Ja för mig handlar det bara om intresse, eftersom jag inte har någon miljörelaterad utbildning alls. Jag gör mitt bästa för att försöka kompetensutveckla mig, och samordnaruppdraget i sig är ju utvecklande, men ofta känner jag mig som en glad amatör. Tur att vi har bra konsulter som hjälper oss.

Och så tillämpar jag principen: "En expert är någon som kan minst en procent mer än någon annan i ett specifikt ämne". I många kollegers ögon är jag en guru i miljöfrågor, så illa är det...

Hoppas att du hittar ett bra ställe att jobba på, där du kan dela med dig av allt du kan!