4 december 2009

Vinstlott: en avfallskvarn

Idag ringde R från Stockholmshem. Han ville bara berätta att de sparat mitt mejl från i våras, där jag frågade om det var okej att installera avfallskvarn hemma. De skulle återkomma, men jag hörde inget, trodde inte att det skulle leda någon vart.

Idag frågade R om vi fortfarande var intresserade, och i så fall skulle vi bli testhushåll för avfallskvarn. Eh... JA!

För det första blir jag jätteglad för att det känns så fräscht att kunna göra av med matavfallet så effektivt - att låta det åka avlopp och bli biogas istället för att åka lastbil och eldas.

Men jag blir också glad för att det känns som att man faktiskt kan påverka. Det är så lätt att skicka iväg några mejl och berätta vad man tycker. Antingen får man ett bra svar på sin fråga, eller så får man inte det. Får man inget eller ett dumt svar kan man åtminstone vara nöjd med att ha varit en liten sten i skon på någon som kan behöva det.

Eller så får man jackpot och får en fin avfallskvarn installerad hemma alldeles gratis :-)

1 kommentar:

Wannebebondjantan sa...

Grattis! Härligt när det går framåt!
Min "avfallskvarn" är mina höns...ger ingen biogas men ägg!