1 januari 2010

Älskad, saknad, försäkrad

Flera personer har frågat mig hur jag vågar ha min cykel i cykelrummet. Den kommer att bli stulen. Fast vad sjutton ska man göra? Att dra upp cykeln i lägenheten varje dag är inte rimligt, och vi har ju en låst cykelbur i garaget. Bara boende i vår egen trappuppgång har nyckel dit.

Min Lifebike har stått parkerad där sedan den började snöa för tre veckor sedan. Den är låst med godkänt ringlås och fastlåst med en extra vajer från ramen till burens galler. Batteriet är fastlåst med en tredje nyckel.

Igår kväll var cykeln borta. Ingen åverkan någonstans, låset till cykelburen var inte uppbrutet. Jaha, det var det…

Nu är den försäkrad på alla vis, så om jag läst villkoren rätt får jag en ny med en självrisk på bara 500 kr. Men ändå… det var ju MIN cykel. Undrar var den är nu.

Trist.

3 kommentarer:

Ivan L sa...

Lider med dig. Så trist med stölder, särskilt då man med visst fog kan misstänka att någon oärlig granne ligger bakom.
Till nästa cykel råder jag dig att satsa på härdat bygellås typ Abus Granit. Vajerlås är alltför lättklippta även om de har godkänd säkerhetsklass.

Karin sa...

Tack för sympati. Jo, till nästa cykel ska det bli ett så fett lås att ingen ens skulle komma på tanken att pilla på min cykel.

Koldioxidexperiment sa...

Fy fan. Så jäkla ruttet att sno din älskade cykel. En liten dold webkamera nere i garaget kanske...
Hoppas du hinner få en ny lagom till att cykelföret är tillbaka.