21 januari 2010

Biogassatsning, lite halvhjärtat

Nu lovar Moderaterna att det ska satsas ordentligt på biogasen i Stockholm. Det utlovas 60 procent mer fordonsgas i Stockholms pumpar. Lösningen är att blanda ut biogasen med naturgas. Det kan säkert kritiseras, men det må så vara. Låt inte det bästa bli det godas fiende...

Fast varför gör man inte mer för att försöka ta tillvara alla hundratusentals huvudstadsbors matavfall och göra biogas av det?

Så här skriver miljöborgarrådet Ulla Hamilton på Newsmill:
"Även om det inte råder bot på hela problemet kommer det att utvinnas mer biogas från matavfallet framöver. Stockholm har satt in avfallskvarnar i detaljplanerna för nya bostadsområden, och tagit bort avgiften för installerandet av dem i hus som redan står på plats. I dag fokuserar staden på storhushåll och restauranger, för att lägga resurserna där de största mängderna kan samlas in på ett kostnads- och miljöeffektivt sätt."
Varför bara fokusera på storhushåll? Vad skulle göra för skada att göra en informationsinsats mot privathushållen och berätta om alla fördelar, både miljömässiga, bekvämliga och ekonomiska som en avfallskvarn har? Min gissning är att 99 av 100 stockholmare inte har en aning om vad det handlar om.

Tycker jag, dårå.

Skickade ett mejl till Ulla H ikväll och frågade lite om hennes tankar om detta. Och passade på att fråga om hon själv har avfallskvarn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så klok!:) //Lotta

Bondjantan sa...

Go girl!

Grattis till "månadens bloggare" i tidningen lantliv!