25 januari 2010

För många och för korta

Det här kändes inte så kul. Jag fick se statistiken över vilka flygresor personalen gjort sedan vi började klimatkompensera för tjänsteflygresor här på jobbet den 1 oktober. Vi har uttryckliga riktlinjer som säger att vi inte får välja flyg om resan understiger 50 mil. Trots det visar det sig att mer än var sjätte inrikesflygresa är mellan orter närmare än 50 mil från varandra.

Det här håller ju inte. Vad är poängen med policy och riktlinjer om det är så enkelt att strunta i det? För all del – det finns möjlighet till undantag, men då ska det vara speciella skäl och beviljas av chefen. Jag undrar just om det går till så. Vaddå tretton resor mellan Gbg-Sthlm på bara tre månader? Vilka speciella skäl kan det i rimlighetens namn finnas att flyga istället för att ta X2000 till Göteborg?!

Okej… bakslag. Men det vore ju ingen idé att vara miljöpiskare i en organisation om det inte fanns potential att förbättra något.

Glaset är halvfullt.

Morr.

2 kommentarer:

Koldioxidexperiment sa...

Oj vad du inte är ensam om detta. Det är så vanligt att organisationer har fina resepolicies som säger att det är tåg som gäller (typ) och ändå tar personalen (ofta cheferna) både bil och flyg mellan tex Stockholm och Göteborg. Det är bara att jobba vidare. Du fixar detta!

Ivan L sa...

Det är ren slentrian tror jag i många fall. Man har alltid tagit flyget och aldrig provat tåget.

Om ni tecknar ett företagsavtal med SJ och ansluter resenärerna till SJ Prio blir det lika enkelt att boka tågbiljett som flygbiljett.

Informera också om att ingen bör lägga möten före 09.30 om personer från den andra staden ska vara med. Om man "måste" vara i Stockholm före nio så måste man ta "fakirflyget" klockan 06. Tåget anländer 08.45.