26 januari 2010

Ingefäran och hostan

Nu ska jag ge mig ut på lite hal is. Ni som är känsliga för vittnesbörd från de frälsta à la "spikmattan förändrade mitt liv" eller "jag gick ner 20 kilo med det fantastiska pillret" kan göra er beredda att surfa vidare. För här kommer vittnesbörd.

Ja det är ingefäran igen.

Hela hösten har jag haft nåt paj med luftrören. Det kommer som ett brev på posten några kvällar i veckan, och de senaste veckorna har det blivit ännu oftare. Det piper och är obehagligt ansträngande att andas. Och så slemhosta på det. Går inte att sova. Jag har en flaska hostmedicin som brukar hjälpa så att jag kan somna och sen är det alltid bra på morgonen. Knäpp grej, men jag har liksom vant mig. Jag har dragit med det där till och från i flera år.

Sedan jag började med ingefäran: Inte ett enda lungpip. Ingen hosta. Borta.

Så där, det var vittnesbördet, nu kan ni titta igen.

Jag är positivt överraskad, så klart. Fast varför det, förresten? Om man använt en läkeväxt i tusentals(?) år, varför skulle växten plötsligt förlora sina egenskaper, bara för att man uppfunnit Bisolvon och Mollipect?

Jag ska absolut testa tipset om att göra te på färsk ingefära. Tänker att det blir fint med lite honung i...

(NU ska jag ta ner julstjärnan.)

3 kommentarer:

Anna sa...

Precis, om naturen gett oss ett naturligt läkemedel varför hålla på med syntetiska grejer liksom?

Honung är gott att ha i ingefärstét. Du kan också lägga ner några mynta blad med ingefäran i termosen.

Therese sa...

Bra om man har ont i magen också. Kan rekommendera lite citron i också :)

Koldioxidexperiment sa...

Vad glad jag är att du blivit av med pipet och hostan!