23 januari 2010

Ingefärspundare

Efter att ha läst Lottas närmast knarkromantiska hyllning till kanderad ingefära blev jag ju lite sugen. Ville också bli så där pigg.

Nu har jag ju aldrig knarkat, ens lite grand, men jag tror att jag kan dra vissa paralleller: Med förväntan om magiska effekter köpte jag en påse ingefära i Hötorgshallen. Första tuggan knockade mig nästan baklänges. Shit vad starkt! Och ni ska veta att jag är rätt mesig med starka kryddor. Men bara en bit till... och en liten till...

Det tog mindre än ett dygn och nu är jag beroende. Kan. Inte. Sluta.

Det ska ju vara bra på alla möjliga sätt - mot hosta, förkylning, illamående, reumatism och huvudvärk. Ja, fortsätter jag att ingefärspunda i den här takten har jag haft min sista hostattack.

6 kommentarer:

Bondjantan sa...

Låter ju intressant då jag har en förkylning ihängandes...

Är det något specielt märke som man ska kika efter?

Karin sa...

Ja nu tänker jag inte låtsas att jag är expert på ämnet. Jag gick bara till det där stället i Hötorgshallen där de säljer oändliga mängder nötter och torkad frukt.
För mer expertkmmentarer hänvisar jag hellre till mer erfarna ingefärspundare :-)

Koldioxidexperiment sa...

Nu fick vi oss ett gott skratt här i soffan jag och maken. Ledsen att jag gjort dig till knarkare. Eller inte.

Inget särskilt märke här, vi använder Eastern Harmony.

Koldioxidexperiment sa...

Har du fått bort julpyntet då förresten?

Karin sa...

Julpyntet? Eh... jo tomtarna och halmbocken är nerplockade. Kvar är bara en stjärna i fönstret som kräver stege och skruvmejsel för att ta ner, men jag tror att det idag det händer.

Ledsen att jag utmålade dig som knarkare, men jag kommer inte ifrån min inre syn med dig speedad vid symaskinen, fullständigt besatt av att sy raksöm :-) Den där energin har ännu inte infunnit sig här, men jag har ju lite kvar i påsen. My precious...

Anna sa...

Har inte testat det där själv men jag gillar ingefärsté skarpt som jag gärna vill tipsa om.
Skala färsk ingefära, skär i rätt tunna skivor och ner med det i en termos. Häll på kokt vatten, låt dra en stund och drick o njut.
När vattnet är slut är det bara o hälla på mera vatten.

Anna