5 januari 2010

Matinspiration

Jag unnade mig en ny bok: Peace love and food av Renée Voltaire (Tack för tipset, Bondjäntan:-)

Boken är fin och gav mig gott hopp om ny matinspiration. Framför allt om nya sätt att använda nötter och frön. Nu handlar boken en hel del om sånt där som jag har svårt att ta till mig, typ ayurveda och raw och living food, men recepten är både enkla och spännande. Mycket intressanta röror och tillbehör, som alltid är gott, men som jag tycker är svårt att hitta på egna.

Jag känner att jag genast måste utöka mitt skafferi. Saknar bovete, hampafrön, hampaolja och tamari-soja.

Och så kliar det i köpsuget efter en riktig blender/mixer. Jag har en rätt plastig och trött 15-åring, som är ett härke att plocka fram och sätta ihop när den ska användas. Ligger några fräscha på Blocket, kanske får jag en sån också…?

2 kommentarer:

Mia B sa...

Hej Karin!
Jag är inte lagd åt bloggarhållet själv, men lägger ner en hel del tid på att scanna och dammsuga andras (Jag antar att jag faller under rubriken "lurker"). Jamen hursomhelst, jag läser många livsstils/vego/miljö-bloggar och jag ville bara passa på att tacka för en halvtimmes god läsning. Jag gillar din stil (fniss gånger flertalet)och det du skriver om, och jag kommer att att klicka in dig bland på "favoriter". Basta.
Hatten av.
Mia

Karin sa...

Tack och bock! Sådana där kommentarer kan man leva på länge :-)

Fortsätt komma hit och läsa och skriva!