6 februari 2010

Jätteräkor är aldrig ekologiska

Vad tråkiga de är.

Jag gillar ju den stora KRAV-märkta Coop Extra-butiken på Medborgarplatsen. De har det största utbudet av ekologiska varor jag vet, och butiken är fräsch och på gångavstånd från mig.

Men så säljer de jätteräkor. Och inte nog med det - de har satt en grön hyllmärkning på dem för att indikera att det är en ekologisk vara.

Ja, vad ska man säga? Vid två olika tillfällen har jag frågat butikspersonalen hur de tänker, men de hänvisar bara till någon chef som inte är där just då. De har båda läst på räkpaketet, där det minsann står att de är odlade "på ett miljövänligt sätt". Eh... ja om producenten säger att de är miljövänliga, då får vi väl tro på det, verkar de resonera. Att alla tredjepartsmärkningar (typ KRAV, EU-ekologiskt eller MSC) vägrar märka en enda jätteräka hör tydligen inte hit.

Att de två butiksanställda jag pratade med, som alltså jobbar på fiskavdelningen, inte verkade ha en aning om problemen som jätteräkor medför, gör att man känner sig lätt uppgiven...

Häromdagen mejlade jag butiken och frågade hur de tänker. Inget svar på det. Räkorna är fortfarande kvar, med samma ekogröna hyllmärkning. Så jag är ledsen, kära Coop Extra Medborgarplatsen, dags för uthängning på Internet.

1 kommentar:

Marie sa...

Bra! Jättebra! Fler borde säga till för att få ändring.