12 mars 2010

Ekologiskt, vaddå för?

På jeansavdelningen på Åhlens City idag på lunchen:

Karin: Vilka av Nudies jeans är organic cotton?
Försäljaren: Vet inte riktigt, jag ska kolla.
[Letar...]

Försäljaren: Det finns inga tjejmodeller i organic. Men det finns några killmodeller.
Karin: Okej...
Försäljaren: Förresten får jag bara fråga dig, varför vill du ha ekologiska jeans? Vad är skillnaden liksom?

[Här följer kort föreläsning av Karin, artig försäljare nickar och ser intresserad ut.]

Hörrni allihop, vi har en bit kvar! Om jeansförsäljarna inte ens vet vad som är poängen med ekologisk bomull, varför skulle någon annan göra det?

Jag gick i alla fall därifrån med ett par smala mörkblå organic Nudie, killmodell. Jag vågar ännu inte uttala mig om deras något kontroversiella tvättråd. Det är ju Nudie som rekommenderar att tvätta jeansen först efter 6 månader. Börjar de lukta ska man lägga dem i frysen. Eh...

--------------------
Röstat idag?

4 kommentarer:

Bondjantan sa...

Aaaah, en ny affärsidé.... en frys för kläder...

Solgerd sa...

De tvättråden är knappast kontroversiella; Kyuichi rekommenderade den behandlingen av jeans för flera år sedan. Och handen på hjärtat; tvättar vi inte våra kläder för ofta lite var till mans? Vore det inte bra att återinföra den gamla hederliga vädringen??

Karin sa...

Jag håller med dig Solgerd, vi tvättar alldeles för mycket i onödan. Lättare att lägga i tvättkorgen än att vädra eller vika ihop och lägga i garderoben.

Jag skrev om det här i höstas och gav mig själv ett löfte om bot och bättring, om jag faktiskt kan meddela att jag håller ganska väl.

Är det så himla kul att tvätta?

Fast sex månader...?

Katarina sa...

Jeans ska man ju helst undvika att tvätta, dessa tvättråd följer slaviskt. Annars tappar de passformen. Min mamma är lika skeptiskt till att inte tvätta jeans, men jag brukar hänga ut dem på vädring en gång i veckan kanske. Helt okej för min del.

Och som sagt, vi tvättar nog lite väl ofta. Vissa plagg behövs bara borstas av, tvättas med en trasa och vädra så håller de fint några dagar till.