23 mars 2010

Halvbra är också ganska bra

Vad skönt det är att läsa en text och känna att tankar som man själv har men inte lyckats sätta ord på, står där formulerade precis som man själv skulle vilja säga det. Idag läste jag precis en sådan text.

Inlägget var idag på Dyrare mat nu, och handlade om hur allt verkar ses som svart eller vitt i våra försök att leva mer hållbart. Om att det som inte är perfekt anses dåligt, istället för att se varje försök som ett steg på vägen:
"Man vill att KRAV ska vara fläckfritt, ska ha tänkt på varje fråga, utrett varje konsekvens tolkat varje siffra. Man vill att rättvisemärkt ska vara en räddning för varje individ som odlar rättvisemärkt, att varje krona ska användas väl och att bonden ska vara djupt i själen lycklig. Man avfärdar etanol, vindkraft, ekologisk odling, biogas, sopsortering, second hand handel och så väldigt mycket mer för att det inte är ”den ulitmata lösningen”. Istället för att se olika saker som ett steg på vägen, ser man det antingen som LÖSNINGEN, eller som ett fiasko."
Läs hela inlägget här, det är väldigt tänkvärt.

Mycket vettigt initiativ med Dyrare mat nu, förresten. Är du fan på Facebook?

2 kommentarer:

Mama Bear och Papa Bear sa...

Hej Karin, grattis till bloggpriset! Nu har vi också frågat coop om jätteräkorna - men vi fick inget bra svar tyvärr.

http://papabearandmamabear.blogspot.com/2010/03/coop-sysslar-med-greenwash.html

Veronica Karlsson sa...

Ja, det var verkligen bra formulerat. Blir så less på de som dissar direkt när något negativt kommer upp om något/någon som försöker göra gott.

Givetvis är det en helt annan sak att ha ett kritiskt och konstruktivt förhållningssätt.

Ha det så mysigt i mörkret ikväll. Det ska vi ha.

Om du har Food Inc hemma så får du förresten gärna låna ut den till vår gemensamma bekant i ditt kontorslandskap :)