10 mars 2010

Jeansjakt

Jag har jeans till vardags. Nästan varje dag. Tre par brukar jag byta mellan, vilket är rätt lagom.

Nu har det gått hål i ett av paren, dags att fylla på med ett par nya. Det borde ju inte vara så svårt. Jag bor i Sveriges huvudstad och borde kunna hitta åtminståne några butiker där de säljer jeans med ekologisk bomull.

Jag började glad i hågen på Ekovaruhuset i Gamla stan, men deras jeansutbud var minimalt och de hade inte ett enda par i min storlek. Sedan promenerade jag hem i fåfäng förhoppning att hitta något på Götgatan, men inget där heller - det visste jag egentligen. Jag var inne och frågade i några butiker, men det fanns inga.

Jag brukar inte klaga på att det är krångligt att göra medvetna konsumtionsval. Oftast är det inte det. Men var i Stockholm finns ett par snygga vardagsjeans i storlek 29 som inte tillverkats i en cocktail av kemikalier?

Laga hålen i de gamla byxorna framstår helt plötsligt som det enklare alternativet.

5 kommentarer:

Maria sa...

Ja, faktiskt: laga :-)

Koldioxidexperiment sa...

Nudie?

Karin sa...

Nudie - perfekt! Det blir lunchshopping, tack för tipset :-)

Mia B sa...

www.astridgoesorganic.com har några olika sorters jeans i alla storlekar. Minus för att man inte kan prova innan köp.

Katarina sa...

"Synd" att du bor i Stockholm för annars så har jag blivit tipsad om Astrid goes Organic. Det är en butik i Skärhamn som satsar på hållbart mode. Jag har själv inte varit där men de har en webshop som man kan beställa från, www.astridgoesorganic.com. Just webshopar är väl alternativet när man vill handla miljövänligt och inte hittar det på stan.