8 mars 2010

Riktigt bra radio

Ja, jag kommer fortsätta tjata. Varje söndag är det ett nytt program av Matens pris, en halvtimme om vem som egentligen får betala när vår mat blir billigare.

Igår var det naturbetesköttet från Brasilien som avhandlades. Jo, kossorna får beta gräs, det stämmer, men det brukar inte stå på köttförpackningen att gräset de äter är så giftbesprutat att deras bajs inte kan användas som gödsel. Och vanligtvis får korna ändå stå sina sista månader i trånga fållor och matas med soja. Och så regnskogen som avverkas för att ge plats åt mer köttboskap…

Ja ni fattar. Lyssna!

-----------------------
PS. Idag kan jag stolt meddela att jag gick till final i omröstningen om Sveriges bästa gröna livsstilsblogg. Vill du rösta på mig i finalen, kan du göra det en gång om dagen fram till den 21 mars.
Här kan du rösta :-)

5 kommentarer:

Bondjantan sa...

Jag lyssnar och hör! Håller med om att det finns lite att fundera på.... Inte alltid helt lätt det där.

Ivan L sa...

Jag dissar allt sånt kött, främst för att jag är mot onödig import av mat som vi kan producera här i landet. Det räcker med sunt förnuft för att begripa att det är grovt onaturligt när en oxfilé från andra sidan Atlanten kan säljas för 100 kronor kilot. Och nej, ditt lunchställe kan inte servera dagens entrecote för 79 kr med gott samvete.

Men det grövsta i hela historien är att Scan, som ägs av finska och svenska bönder, driver den här importen. Det är fullständigt obegripligt för mig på vilket sätt delägarnas intressen gynnas av detta.
Bra kött kostar. Punkt.

elina sa...

Ett tag hade vi ingen köttimport från Sydamerika till EU men vilket skrik det var i konsumentleden mot det EU beslut. Nu svämmar vissa affärer av långväga mat till halva priset av det svenska/europeiska. Hur får man folk att fatta något om miljöfrågor när de jämför priser och inte tänker? Säg det.

Maria sa...

Tack vare din finalplats hittade jag hit. Dig röstar jag på! Återkommer gärna. Lycka till i tävlingen!

Mama Bear och Papa Bear sa...

Vi har röstat på dig! :) Lycka till.