30 mars 2010

Vill ha cykel!

Vissa dagar är behovet större än vanligt att cykla från jobbet - att slippa tränga in sig i tuben och somna på den korta sträckan hem i ren utmattning. Jag ska inte tråka er med att berätta om dagens motvind på jobbet, men vi kan säga att en cykeltur skulle suttit fint för att blåsa ur det värsta innan jag kom hem.

Kanske är det dags nu. Solen bländade mig idag, och gatorna börjar torka. Jo, i helgen blir det en ny Lifebike som ersättning för den som blev stulen.

Jag ska bara bråka klart med det där försäkringsbolaget som lovar en självriskreduktionsförsäkring det första året man köper en cykel. Jag har haft de mest bisarra samtal med deras kundtjänst de senaste veckorna. De hävdar att min cykel inte är försäkrad, bara registrerad hos dem. Och ingen kan svara på hur den kan vara reggad utan att ha blivit försäkrad samtidigt. "Det har blivit något fel" säger de.

Ja, uppenbarligen.

3 kommentarer:

Koldioxidexperiment sa...

Stå på dig! Och cykla lugnt.

Bondjantan sa...

Hoppas att du snart kan cykla återigen!

My sa...

Jag tycker texten på hemsidan ang försäkringen talar sitt tydliga språk! Hoppas du cyklar på en ny lifebike redan i påsk och rapportera gärna hur det går i denna tvist :)