22 april 2010

Earth Day

Idag var det Earth Day. Den ska tydligen ha firats hela mitt liv, men jag har aldrig känt till den förrän nu.

Nej jag firade inte. Visste inte riktigt hur. Det blev en helt vanlig dag, en torsdag i april med ruggigt cykelväder, inga vidare storverk uträttade på jobbet, men jag blev rätt nöjd med storkoket bönbiffar på kvällen. En omgång tvätt blev det också. Och en skön timme i soffan med det nya numret av Effekt.

Om jag anstränger mig, så tycker jag ändå att jag kan se den här alldeles vanliga torsdagen som min Earth day. Det är ju i vardagen jag påverkar och kan göra skillnad. Idag har jag inte ätit kött, inte använt onödiga kemikalier, cyklat till jobbet, inte flugit, inte kört bil, använt miljömärkt el till min belysning, tvätt och matlagning, delvis varit klädd i ekologisk bomull och bambu, inte köpt onödig plast och inte använt engångsmaterial, sorterat mitt avfall och lagat mat med nästan uteslutande ekologiska råvaror ...
Det tänkte jag göra imorgon också.

I vilket fall som helst vill jag gärna dela med mig av den fina filmen jag fick från Greenpeace. Vacker...


Inga kommentarer: