5 april 2010

KattpraktisktTill alla kattägare: Praktisk pryl, som kanske inte är så miljörelaterad, men jag vill ändå tipsa om Furminator. Vi snackar om det ultimata verktyget för att minimera katthår. Jag fattar inte riktigt hur den funkar, men det som händer är att du kan dra ur högvis med död underull från din katt utan att förstöra pälsen. På bilden ser ni Blända efter några minuter med Furminatorn. Det är bara att kamma igenom katten, som för det mesta tycker att det är jätteskönt - Blända spinner och ålar runt för att jag ska komma åt överallt (utom svansen - ingen får kamma Bländas svans!)

Ni fattar själv vilken skillnad det är att kela med katten före och efter en behandling. Hon ser lika fin och fluffig ut i pälsen, men hårar mycket mindre.

Fast kan ska komma ihåg att ha oömma eller väldigt få kläder på sig när man jobbar. Katthåren blir extremt elektriska och flyger runt och fastnar överallt. Har man möjlighet att vara utomhus är det nog en bra idé.

Om vi sen ska anstränga oss att göra en miljökoppling till detta så skickar jag er vidare till mitt gamla inlägg om Peewee kattlåda. Där kan man snacka miljövinst - att byta från klumpbildande lersand till superdrygt luktfritt träpellets är nog en av de största miljöinsatserna du kan göra som kattägare.

3 kommentarer:

Mia B sa...

Kan du vara räddaren i nöden? Med en extremt lurvig sak strykandes mellan benen (norsk skogskatt/bondkatt) och med 3-4 DYRA redskap som inte fungerar i lådorna sätter jag nu hoppet till Furminatorn (love the name, hehe).
Återkommer med rapport ;)

Marie sa...

Men älskar katten! Ansiktsuttrycket ser ut som någonting mellan - skönt att bli av med lite överflödig päls och -Vad har du gjort med mig?

Karin sa...

Haha, det där ansiktsuttrycket säger nog mer "Jamen ta det där fotot nu, så jag slipper sitta här hela dan!".