20 april 2010

Motorväg vs. kollektivtrafik

Okej, det är inte kört, alltså.

Tidigare gick ju Socialdemokraterna ut och sa att de ville ha förbifart Stockholm. Hur frustrerande som helst - om både alliansen och S vill bygga motorväg, hur skulle man då kunna rösta bort skiten?

Nu presenterar de rödgröna en kompromiss, som jag inte vet vad jag ska tycka om riktigt: En folkomröstning i Stockholms län om två år. Motorväg vs. kollektivtrafik. Inte så svårt val, eller?

Tar ett djupt andetag. Lite mer hoppfullt än förut i alla fall. Alltid nåt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det handlar inte om motorväg vs. kollektivtrafik. Förbifart Stockholm är till för alla oss som inte vill till Stockholm. Alla som bara vill passera huvudstaden utan att behöva åka in i den! Lastbilen från Gävle till Södertälje kan inte åka kollektivtrafik!

Bondjantan sa...

Ja jag är ju mycket kluven... vet inte riktigt vad som är de bästa alternativen. Det ena kanske inte utesluter det andra... Men jag tycker ju att biltrafiken bör minska i sthlm, öka cykelmöjligheterna och kollektivtrafiken!

elina sa...

Det finns två länder i Europa som låter "förbipasserande" trafik gå i stället genom huvudstaden. Den ena är Albanien, den andra Sverige. Folkomröstning? vad mer ska vi rösta om? Kanske slopa kommunstyrelse/riksdag och samlas på gatorna. Den med högst skrik vinner.